Gat Exòtic - Variants del Gat Persa

Gat Exòtic - Variants del Gat Persa

El Persa va ser utilitzat en secret com a creuament per alguns criadors de gats American Shorthair (ASH) a finals dels anys 50 per a "millorar" la seva raça. L'aparença del gat de creuament va guanyar reconeixement en els concursos, però altres criadors descontents amb els canvis van aconseguir amb èxit establir nous estàndards de raça que desqualificarien els ASH que mostraven senyals de creuament.
Un criador d'ASH que va veure el potencial de la cruïlla Persa/ASH va proposar, i finalment va aconseguir, que la CFA els reconegués com una nova raça el 1966, sota el nom de Exotic Shorthair - Gat Exòtic. Els creuaments regulars amb el persa han fet que l'Exotic Shorthair d'avui en dia sigui similar al Persa en tots els aspectes, incloent el temperament i la conformació, excepte pel pelatge curt i dens. Inclús ha heretat molts dels problemes de salut del persa. El pelatge més fàcil de manejar ha fet que alguns considerin Gat Exòtic el "persa del home mandrós".
A causa de l'ús regular dels perses com a cruïlla, alguns Exòtics poden portar una còpia del gen recesiu del pelatge llarg. Quan dos gats d'aquest tipus s'aparellen, hi ha una possibilitat d'una de cada quatre que cada cria tingui pelatge llarg. Els Exòtics de pelatge llarg no són considerats perses per la CFA, tot i que The International Cat Association els accepta com a Perses. Altres associacions els registren com a una raça separada de Exotic Longhair.

Noidankattilan Bellatrix - exotic shorthair cat female presented on Cat Show in Helsinki in 2008.
Courtesy of catza.net under CC BY 3.0 license.

Gat Exòtic (Exotic Shorthair) és un gat amable i simpàtic que té la mateixa personalitat que el persa. Els encanta divertir-se, no els importa la companyia d'altres gats i gossos, i també els agrada enrotllar-se per dormir en un lloc segur. Potser estiguin una mica desconfiats amb els desconeguts que vénen a casa. A aquests gats no els agrada quedar-se sols tot el dia, així que si no hi ets gaire sovint, seria una bona idea proporcionar una mica de companyia al teu Exotic Shorthair. S'ha informat que alguns propietaris deixen la televisió i la ràdio enceses mentre no hi són per mantenir companyia al seu Exòtic.
Tot i que aquests gats són els més atlètics de la raça felina, no els importa jugar de tant en tant. No són gats molt parlants i s'adapten bé a tot tipus de famílies, fins i tot a les famílies amb nens petits.
Aquesta raça es presenta en una àmplia varietat de colors que són reconeguts per a la raça persa, incloent colors sòlids, platejats i daurats, ombrejats i enfumats, tigrats, multicolors, bicolores i Himàlaias.
Tot i que Exòtic té molt menys pèl que el persa, és important pentinar-los regularment per mantenir-los en forma òptima. Mudaran el pèl quan el clima s'escalfi.
El mascle de l'Exotic Shorthair pesa més de 5,5 kg i les femelles pesen de 3,5 a 5,5 kg. L'esperança de vida mitjana d'un Gat Persa Exòtic és de 12 a 14 anys.

Vegeu també

Comparteix-ho amb amics!

Gat Persa
 > 
Gat Exòtic - Variants del Gat Persa

Persian.Cat

© 2015 - 2024

Llengües

CAENESPT

Enllaços

Avís Legal

Contacte

x