Himàlaia - Variants del Gat Persa

Variants del Gat Persa - Himàlaia

El 1950, el Siames es va creuar amb el Persa per crear una raça amb el tipus de cos del Persa i el patró de colorpoint del Siames. Es va anomenar Himàlaia, en honor a altres animals amb colorpoint com el conill Himàlaia. Al Regne Unit, la raça es reconeixia com a Longhair Colorpoint. L'Himàlaia va ser considerada una raça separada als Estats Units fins al 1984, quan la CFA la va fusionar amb el Persa, tot i l'objecció dels consells de cria de les dues raçes. Alguns criadors Perses no estaven contents amb la introducció d'aquesta creuament a les seves línies pures de Persa.
La CFA va establir el registre per als Himàlaias d'una manera que els criadors poguessin distingir un Persa amb ascendència Himàlaia només amb veure el número de registre genealògic. Això facilitava als criadors que no volien sang Himàlaia a les seves línies de cria evitar individus que, tot i no mostrar necessàriament el patró de colorpoint, podrien portar el gen de coloració puntual de manera recessiva. Els Perses amb ascendència Himàlaia tenen números de registre que comencen amb 3 i són comunament anomenats pels criadors com a portadors de colorpoint (CPC) o gats de la sèrie 3000, tot i que no tots portaran realment el gen recessiu. El Siames també és la font del color xocolata i lila en els Perses sòlids.

''Son of A Blank'' Grand Champion Lilac Point Himalayan Cat
Courtesy of Cindy See underCC BY-SA 2.0 license.

Els Himalayans són grans mascotes d'interior. Posseeixen les millors característiques del Siames i del Persa. Els seus nivells d'activitat es troben entre els del Siames i el Persa, així que són igualment feliços jugant com relaxant-se, fet que els fa excel·lents mascotes familiars. Són gats lleials i afectuosos que requereixen molta atenció i amor, però tendeixen a mostrar preferències entre els seus propietaris. Són molt socials, dolços i intel·ligents, i es coneix que parlen molt.
Els Himalayans solen pesar al voltant de 5 kg, però les femelles poden pesar menys i els mascles més. Normalment tenen una alçada entre 25 i 30 cm i un gat persa Himàlaia té una esperança de vida mitjana de 9 a 15 anys.

Vegeu també

Comparteix-ho amb amics!

Gat Persa
 > 
Himàlaia - Variants del Gat Persa

Persian.Cat

© 2015 - 2024

Llengües

CAENESPT

Enllaços

Avís Legal

Contacte

x