Coloració del Gat Persa

Coloració del Gat Persa

Els colors permesos en la raça, segons els estàndards de la majoria d'organitzacions, engloben tota la gamma de variacions de patrons de pelatge dels gats.

L'Associació de Criadors de Gats (CFA) dels Estats Units agrupa la raça en quatre divisions de patrons de pelatge, però de manera diferent: sòlid, plata i daurat (incloent variants xinxilla i ombrejades, i subvariants blavades), ombrejades i fumades (amb diverses variacions de cada una i una tercera subcategorització anomenada ''shell''), tabby (només clàssic, mackerel i patched [puntet], en diversos colors), parti-color (en quatre classes, tortoiseshell, blue-cream, xocolata tortie i lila-cream, barrejats amb altres colors), calicó i bi-color (en unes 40 variacions, classificades àmpliament com calicó, calicó diluït i bi-color) i Himàlaia (cos blanc a fawn amb coloració en el cap, cua i extremitats, en diferents tons). Els colors base de la CFA són blanc, negre, blau, vermell, crema, xocolata i lila. Hi ha al voltant de 140 patrons de pelatge amb nom reconeguts per la CFA pels quals el Himàlaia és apte, i 20 per a la sub-raça Himàlaia. Aquests patrons de pelatge engloben pràcticament tots els reconeguts per la CFA en general. Qualsevol Persa permès en el sistema més detallat de la TICA probablement seria acceptat per la CFA, simplement amb un nom més general, encara que les organitzacions no barregen registres de raça.

La International Cat Association (TICA) agrupa la raça en tres divisions de patrons de pelatge per a l'avaluació en exposicions de gats: tradicional (amb colors estables i rics), sèpia (més pàl·lid i càlid que els equivalents tradicionals, i que s'obscurirà una mica amb l'edat) i mink (molt més clar que el sèpia, i que es desenvolupa notablement amb l'edat al cap i a les extremitats). Si es classifica com a sub-raça Himàlaia, es requereix una coloració de punts completa, que és la quarta divisió de colors de la TICA, amb un cos ''de color pàlid i cremós'' encara més clar que el mink, amb una coloració intensa al cap i a les extremitats. Les quatre categories de la TICA són essencialment una escala graduada de distribució de color des de tot el pelatge amb un color uniforme fins a majorment concentrat només als punts. Dins de cada categoria, la coloració es pot classificar més específicament com a sòlid, tortoiseshell (o ''tortie''), tabby, plata o fumat, sòlid i blanc, tortoiseshell i blanc, tabby i blanc, o plata/fumat i blanc, amb diversos colors i modificadors específics (per exemple, punt de tortoiseshell de xocolata o tabby-torbie de mink ombrejada). Els patrons de tabby reconeguts per la TICA inclouen el clàssic, el mackerel, el marbled, el spotted i el ticked (en dues formes genètiques), mentre que els altres patrons inclouen l'ombrejat, xinxilla i dues varietats de tabbie-tortie, àurea i griselada. Els colors bàsics inclouen blanc, negre, marró, vermell, bronze, blau (gris), xocolata, canyella, lila, fawn i crema, amb una variant de plata o ombrejada per a la majoria. Sense comptar els pelatges bi-color (piebald) o parti-color, ni les combinacions genèticament impossibles, hi ha prop de 1.000 variacions de patrons de pelatge amb nom en el sistema de la TICA pels quals el Persa/Himàlaia és apte. La sub-raça Exotic Shorthair és apta per a totes les variacions de pelatge de gat que la TICA reconeix.

Els colors dels ulls varien àmpliament i poden incloure blau, coure, ulls de colors blau i coure, verds, blau-verd i avellana. Les diferents categoritzacions de pelatge de la TICA i la CFA inclouen requisits específics per als colors dels ulls.

Vegeu també

Comparteix-ho amb amics!

Gat Persa
 > 
Coloració del Gat Persa

Persian.Cat

© 2015 - 2024

Llengües

CAENESPT

Enllaços

Avís Legal

Contacte

x