Cura dels Gats Perses

Cura dels Gats Perses

El gat persa requereix un alt manteniment. El pèl ha de ser pentinat diàriament amb un pentinador d'acer inoxidable per eliminar els nusos, els enredos i els pèls solts. Els nusos i els enredos poden causar molèsties al gat, i els pèls solts s'enganxen a la roba i als mobles, per la qual cosa es pot apreciar els beneficis de dedicar el temps necessari a cuidar el pèl.
Depenent del seu color, un gat persa pot tenir un pèl sedós i brillant o un amb una textura suau similar al cotó. L'inconvenient del pèl suau és que s'enreda amb més facilitat i requereix més temps de pentinat.
A més del pentinat diari, el gat persa s'ha de banyar setmanalment. Comença a practicar aquesta rutina tan aviat com tinguis el gatet, de manera que amb sort, ell ho considerarà com una part especial del temps que passa amb tu. Assecar el pèl amb el sèc (utilitzant la temperatura més baixa per evitar cremar el gat), pentinant mentre ho fas.
A causa de la seva cara aplastada, els ulls del gat persa poden tenir tendència a llagrimar. Per evitar taques desagradables, renta o neteja la seva cara diàriament, especialment sota els ulls. Retalla les ungles segons sigui necessari i no oblidis raspallar-li les dents regularment amb una pasta de dents per a mascotes aprovada pel veterinar.

Propietari que pentina un gat persa
Cortesia de Freepik

Vegeu també

Comparteix-ho amb amics!

Gat Persa
 > 
Cura dels Gats Perses

Persian.Cat

© 2015 - 2023

Llengües

CAENESPT

Enllaços

Avís Legal

Contacte

x